* Festivalul Tradițiilor Meșteșugărești

           27-29.08.2016

            Agenda culturală a municipiului Dorohoi pentru luna august a anului 2016 are în cuprinsul ei Festivalul Tradițiilor Meșteșugărești,  manifestare ajunsă la cea de-a IV- a ediție.

            Tradițiile meșteșugărești specifice zonei noastre sunt parte din cultura tradițională românească, prin urmare Festivalul Tradițiilor Meșteșugărești constituie oportunitatea de a promova  potențialul cultural, local și zonal. 

            Scopul organizării acestui festival este de a încuraja și menține interesul publicului larg pentru artă și meșteșuguri populare, pentru educarea publicului în spiritul tradiției românești autentice precum și cunoașterea unor meșteșuguri rare sau pe cale de dispariție.

 

25-27.08.2017

               În perioada 25-27 august 2017, pe pietonalul din centrul municipiului Dorohoi a avut loc deschiderea oficială a Festivalului Tradițiilor Meșteșugărești ediția a V-a.

               Primăria și Consiliul Local al municipiului Dorohoi precum și Asociația Meșterilor Populari din Moldova în parteneriat cu Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Dorohoi și Casa Municipală de Cultură au organizat un eveniment special, la care au fost prezente și oficialități locale și județene, alături de 50 meșteri populari și creatori din întreaga țară. Aceștia din urmă și-au expus și prezentat produsele meșteșugărești (obiecte din lemn, port popular, textile tradiționale, oale și ceramică decorativă, obiecte din piele, os, împletituri, ouă încondeiate etc.) după care s-au întrecut să-și arate măiestria și priceperea. 

               Tot în cadrul acestei manifestări s-au înmânat și diplomele de participare meșterilor populari iar unii dintre aceștia au fost primiți în Asociația Meșterilor Populari din Moldova.