Făgetul Secular Stuhoasa

Făgetul Secular Stuhoasa este o altă rezervație forestieră ce întinde pe o suprafață vastă de peste 60 de hectare și cuprinde mai multe exemplare de fagi, vechi de secole, specia purtând denumirea științifică de Fagus sylvatica. Arborii din aceasta specie ating înălțimi impunătoare, de peste 30 de m și pot trăi până la 300 de ani.

În acest habitat se mai găsesc stejari bătrâni, dar și alți arbori încărcați de primăveri precum fagul, carpenul, frasinul, plopul, mesteacănul, paltinul și arțarul. Iar pentru că zona este una feerică, își au casa aici veverițe și căprioare, vulpi și mistreți.

Rezervația este o arie naturală protejată, inclusă de asemenea în categoria IV – ICUN. Această zonă forestieră se găsește în extremitatea nord-estică a arealului național, rezervația aflându-se în administrația Ocolului Silvic Dorohoi.

Zona poate fi vizitată la pas, turiștii având la dispoziție un traseu amenajat, prin pădure, într-o arie bine conservată și ferită de exploatările forestiere. Punctul de plecare pe traseu se află chiar la intrarea în satul Oroftiana, pe partea stângă a drumului județean 291D. Traseul este marcat cu dungă albastră și are o diferență de nivel de aproximativ 100 de m, fiind accesibil chiar și turiștilor fără cu mai puțină experiență în astfel de drumeții.

DJ291D, Oroftiana, Romania