Acces

Transport – Cum ajungi la Dorohoi

La Dorohoi poți ajunge ușor cu trenul sau cu mașina, iar de vii în zbor, de peste mări și țări, de la cel mai apropiat aeroport  – aeroportul din Suceava – până aici sunt doar 50 de Km.

harta Dorohoi

Căile de acces rutier

Cu mașina, la Dorohoi se poate ajunge pe DN 29B dinspre Botoşani şi Darabani, DN 29A dinspre Suceava, DJ 292 dinspre Broscăuți, DJ 291 C dinspre Pomârla şi punctul de trecere frontieră Racovăţ, DJ 291 D dinspre Ibăneşti.

Sunt drumuri cu priveliști de album, conectate cu magistrale rutiere importante precum E85 Siret-Suceava-Bucureşti și E576 Suceava – Vatra Dornei care asigură legătura cu sudul și vestul României.

Din orice zări ai veni, drumul până la Dorohoi te conduce spre oameni frumoși, cu povești ce fac să merite călătoria.

Infrastructura de acces feroviară

De vei alege trenul pentru călătorie, poți ajunge la Dorohoi prin legăturile feroviare Dorohoi-Iași şi Dorohoi-Leorda (Botoșani), staţia Dorohoi fiind punct terminus. Traseul își croiește drum printre coline și dealuri blânde, și te lasă să descoperi tot mai mult din frumusețea acestor plaiuri primitoare.

Legături aeriene

Municipiul Dorohoi este deservit de Aeroportul „Ștefan cel Mare” din Suceava, amplasat în oraşul Salcea, la 12 km est de Suceava şi la 30.5 km vest de Botoşani. Aeroportul este conectat cu principalele cîi rutiere naționale printr-un drum de acces care face legătura cu municipiul Dorohoi prin D.N. 29 şi D.N. 29 A prin Suceava, respectiv D.N. 29 B prin Botoşani. Astfel, de la aeroportul sucevean și până în inima Dorohoiului, transferul rutier se face în aproximativ o oră.

Infrastructura de graniţă: Puncte vamale

Punctul de treceri simplificate Racovăţ, cu sediul la doar 570 m de localitatea Racovăţ, este deschis traficului internaţional spre Ucraina din anul 1989. Funcţionează în baza convenţiei semnată de Guvernul României şi Republica Ucraina privind trecerile simplificate și este operat de personal amabil, gata să ofere toate informațiile necesare pentru o călătorie sigură, fără peripeții. De asemenea, drumeții care îți continuă călătoria către Ucraina, vor găsi un punct vamal și la Siret, în județul Suceava, la o distanță de doar 32 km de Dorohoi.

Iar de vrei să cutreieri mai departe ținuturile moldave, până dincolo de Prut, un punct de trecere a frontierei botoșănene către Republica Moldova vei găsi la Stânca Costești. Să tot călătorești!