Despre Dorohoi

Amplasare geografică și climă

 

 

Scurt istoric: evoluție administrativă și evenimente marcante

 

Tradiții și obiceiuri locale

Tradițiile și obiceiurile locale din Dorohoi provoacă imaginația, cuceresc sufletul și transforma întreaga experiență culturală în amintiri de neuitat. Sunt pline de povești captivante.

În Municipiul Dorohoi se organizează anual evenimente și manifestări culturale cu o bogată tradiție, reprezentative pentru societate. Astfel, doritorii pot asista la festivaluri de artă și muzică diversă, pentru toate vârstele și pentru toate gusturile: de la muzică ușoară la muzică populară și clasică, de la poezie la pictură și festivaluri de datini și obiceiuri specifice sărbătorilor de iarnă.

De asemenea, în fiecare an, în miez de toamnă, la început de octombrie, Dorohoiul este în sărbătoare. Sunt celebrate Zilele Municipiului, care marchează prima atestare documentară a urbei (6 octombrie 1407). Serbarea ține trei zile și cuprinde evenimente culturale, educative, sportive și recreative. Sunt zile pline de culoare, de bucurie și armonie. Sunt zile în care localnici și oaspeți deopotrivă sărbătoresc împreună prezentul și cinstesc trecutul, așa cum se cuvine: cu omenie, cu ospitalitate cum rar ți-e dat să întâlnești. Și cu zâmbete, cu multe zâmbete.